Home
Voor al onze informatie en Boekingen:
+31 (0)6 1876 3470
Zeilen in Italië.nl

OFFERTE AANVRAGEN >>

Ciao Bella Italia !
Waarom flottielje zeilen met Zeilen In Italië.nl?
1) Gezelligheid
2) Fantastisch voor kinderen
3) Zowel 1 als 2 weekse tochten
4) Altijd een plekje in de haven
5) Plaatselijke informatie en tips
6) Alle feedback waar nodig
7) Advies en hulp bij inchecken
8) Elke dag is een nieuw avontuur
9) Pittoreske dorpjes en baaien
10) ALLE VRIJHEID !!!

Flottielje zeilen in Italië


Flottielje zeilen in Italië houdt in dat je als schipper op je “eigen” zeiljacht zelfstandig een avontuurlijke route vaart samen met meerder zeiljachten en het begeleiding schip van de flottielje.


Ideaal voor alle beginnende zeilers die houden van een stukje begeleiding op de achtergrond maar ook voor de gevorderde zeilers die ervan houden om eind van de dag samen met de andere flottielje deelnemers op een terrasje te genieten van de omgeving en de de ins en outs van de zeildag te bespreken.


In de ochtend organiseert de begeleiding een schippers briefing waarin de route van de dag wordt besproken en het weer. Waar zijn de mooie baaien voor een verfrissende duik, waar is de kans op dolfijnen het groots, eventuele ondieptes en wat kunnen we verwachten op de aankomst plaats.


Na de ochtend briefing bepaal je zelf hoe laat je vertrekt. Pak je de volle dag op het water en vertrek je direct of wandel je nog even lekker door de straatjes van het authentieke dorpje. Je kan samen met de andere deelnemers koers zetten richting de volgende bestemming, individueel zeilen of afspreken in een mooie baai onderweg. Hoe je de dag indeelt bepaal je met onze flottieljes zelf!

Flottielje zeilen is ideaal voor gezinnen

Voor gezinnen zijn onze flottieljes ideaal! Bij het maken van de routes is er bijvoorbeeld rekening gehouden met de afstanden. Zo blijft er voldoende tijd over om lekker te zwemmen en te snorkelen in helder blauw water. Wil je wel mijlen maken? Dan wijk je gewoon af van de route en zeil via andere verrassende eilanden naar de eind bestemming.


Tijdens de vakantie periodes bestaat 80% van onze deelnemende jachten uit gezinnen. Zo is er een leuke mix van verschillende leeftijden met vele vriendjes en vriendinnetjes voor alle leeftijden! Bij boeken al nieuwsgierig wat de samenstelling van de flottielje wordt? Neem met ons contact op! Wij informeren je graag!

Hoeveel zeilervaring heb je nodig voor flottielje zeilen?


Voor een flottielje vakantie heb je natuurlijk wel enige zeil ervaring nodig. Je moet zelfstandig kunnen afvaren, aanleggen, ankeren en navigeren. De flottielje begeleiding is altijd in de buurt om een helpende hand te bieden wanneer dat nodig is.


Wil je genieten van een zeilvakantie maar heb je zelf niet genoeg zeilervaring dan kan je een schipper van ZeilenInItalië.nl aan boord meenemen. De schipper zorgt voor de dagelijkse zorg van het zeiljacht zodat jij kan genieten van de omgeving en de rust. Met een schipper aan boord bepaal je zelf in hoeverre je betrokken bent bij het zeilen. Onze schippers brengen graag de basis principes van het zeilen bij.


Volledig zelf leren zeilen? Je kan starten met een volledige zeilopleiding bij onze zeilschool in Nederland.

Flottielje zeilen vanuit Salerno


Voor de kust vind je de vele eilanden van een vulkanisch archipel. Je maakt mooie oversteken naar de eilanden Stromboli, Lipari, Salina en Vulcano. Stromboli is het meest actief en regelmatig zie je een rookpluim uit de top van het eiland komen.


Tijdens flottielje zeilen vanuit Salerno wissel je af tussen kleine dorpjes, rustieke baaien en levendige steden. In de zomermaanden zeil je hier zonnig en aangenaam. Gemiddeld is de wind tussen de 2-5 bft.


De afstanden variëren van 10 tot 30 mijl. Onderweg heb je veel vrijheid en heb je vaak voldoende tijd om te ankeren en te genieten van een verfrissende duik in helder blauw water, een lunch en de omgeving.


Met betrekking tot het vaarbewijs kent Italië dezelfde regels als in Nederland. Dit houdt in dat bij zeiljachten kleiner dan 15 meter geen vaarbewijs verplichting is. Alle schepen die mee zeilen in de flottielje voldoen hieraan. Voldoende zeilervaring voor het flottielje zeilen vanuit Salerno is natuurlijk wel nodig.


TWEE WEKEN LANG ZON, ZEILEN EN LEKKER ETEN? ONZE FLOTTIELJE START OP ZATERDAG 20-JULI. Deelnemen aan onze flottielje kent een toeslag van €175,- per week.


Om flottielje te zeilen in Italië neem je met ons contact op of vraag je direct vrijblijvend een offerte aan.
© Zeilen in Italië - Algemene voorwaarden